Flera aspekter för att förbättra arbetsstabiliteten för ultraljudsvetsmaskin

Flera aspekter för att förbättra arbetsstabiliteten för ultraljudsvetsmaskin

När du använder ultraljudssvetsmaskinen är det mycket viktigt att hålla uteffekten stabil för att få kvalificerade produkter. Om uteffekten inte kan vara stabil är det direkta resultatet att maskinen inte kan erhålla stabil friktionsvärmeenergi. Det kan ses att stabil utgångseffekt är mycket viktig, så hur kan vi göra att ultraljudssvetsmaskinen får stabil uteffekt? Den behöver främst följande fyra aspekter: maskinens uteffekt, utvidgningsförhållandet ultraljudssvetshuvud, tryckkälla och spänningskälla.


  Det finns en formel som denna: den faktiska tillgängliga effekten = ultraljudsmaskinens uteffekt + ultraljudssvetshuvudets utvidgningsförhållande. Enligt formeln kan vi se att ju större maskinens utgångseffekt är, desto mindre är expansionsförhållandet för horn; annars är det samma. Vi måste få stabil effekt, vilket inte säger att ju högre effekt, desto bättre. Vi bör välja lämplig effekt beroende på materialets egenskaper för att upprätthålla sin stabila effekt


Var uppmärksam på koordinationen av lufttryck och spänning. Enligt erfarenheter händer sådana saker ofta. När arbetstiden inte når kvalitetsstandarden slutar de att använda spänningen och lufttrycket efter arbetet för att uppfylla kvalitetsstandarden. Dessutom, när många använder spänningen och lufttrycket samtidigt, när lufttrycket i luftförvaringscylindern i luftkompressorn är för lågt, kommer den automatiska uppblåsningen ofta att leda till produktfel.


  Enligt de tillgängliga resurserna bör ingenjören göra en rimlig design. De tillgängliga resurserna omfattar huvudsakligen: befintlig utrustning, produktkvalitetskrav, produktpositionering och material. Detta beror på vissa utrustningsresurser


När Kina är borta är det nödvändigt att använda produktdesignfärdigheter för att matcha de befintliga utrustningsresurserna.


Därför måste vi vara uppmärksamma på följande aspekter för att få stabil uteffekt



1. Ingenjören ska ha en fullständig förståelse för maskinens prestanda




2. Förstå produktens prestanda




3. Ha en omfattande förståelse för motsvarande relation mellan ultraljud och produktsvetsning


4. Använd kraftförsörjningsspänningsstabiliserande utrustning och stabil tryckluft


Tidigare: Vilka är kraven för ultraljudst...

Nästa: Ultraljudssvetsmetod för vätske...